Karel Petitjean en zijn echtgenote Ilse Dewil, uitbaters van traiteurzaak De Kookpot in Drieslinter, lanceerden hun eigen bier: de Driesar. “De naam is een knipoog naar Drieslinter en Grisar, de brouwerij die mijn grootvader runde,” vertelt Karel.

Over brouwerij Grisar is helaas weinig bewaard gebleven. “We hebben in de archieven gezocht naar informatie en oude bierrecepten, maar vonden jammer genoeg niet veel,” legt Karel uit. “Wat ik wel weet, is dat mijn grootvader, Georges Parmentier, werkzaam was bij brouwerij Grisar en deze uiteindelijk overnam. De brouwerij sloot rond 1966. Als iemand meer informatie heeft over de brouwerij, horen we dat graag. Dat zou geweldig zijn.”

Net als zijn grootvader Georges heeft Karel een grote passie voor bier. “Het was altijd mijn droom om, net als mijn opa, een eigen bier te brouwen. Met de hulp van Brewmine Tap uit Hasselt zijn we op zoek gegaan naar een eigen recept. Uiteindelijk hebben we samen een dobbel bockbier ontwikkeld en in één dag gebrouwen.”