Bakkerij BRUT
Landen
Bakkerij BRUT begint met een eerste hap zuurdesembrood.
Danig onder de indruk begint zaakvoerder Philippe te experimenteren in de keuken: kommen vol deeg en een pizzasteen in de oven. Met de komst van een klein steenoventje verhuist hij naar de kelder. De broden worden beter, de interesse van familie, collega’s en vrienden wordt alleen maar groter. Begin 2018 komt Philippe in contact met het Oud College Tienen. De 20m² in Tienen waren ideaal om te starten, maar bleken na een jaar of 2 dan toch ook wat te klein geworden. Een verhuis naar de thuisstad Landen drong zich op. Op dinsdag 9 maart 2021 opende hij de deuren van de nieuwe bakkerij met de oude naam: Bakkerij BRUT.
BRUT, zoals in: robuust, stevig, grof, ontdaan van franjes. Brood waarin enkel meel, water, zout, warmte en tijd zit. Werken met lokale granen, omdat dat nu eenmaal beter is. Bewust kleinschalig. Eerlijk.
Dat is het verhaal. Ga het zelf ontdekken in de Stationsstraat 48 te Landen.
Die eerste hap zuurdesembrood biedt Philippe je met veel plezier aan.