Witloof, pastinaak en aardpeersoep
4 personen
50 minuten
Doe wat hoeveboter of koolzaadolie in een pot en doe er dan de ajuin, vervolgens het witloof, de pastinaak en de aardpeer bij. Stoof alles enkele minuten in de pot. Giet er vervolgens de bouillon bij. Van zodra alles kookt, voeg je de aardappelen toe. Laat alles op een laag pitje net onder het kookpunt koken gedurende 30 minuten. Mix de soep tot een mooie gladde massa. Breng de soep op smaak met peper, zout en koolzaadolie. Versier de soep met enkele druppels room en werk af met een beetje peterselie.
Winters warm, supergezond en heerlijk in de buik. Het bittertje van de witloof verfijnt het zoete van de aardpeer en de pastinaak. Kortom, een heerlijke winterse soep!
Recept: Daniel Dumortier van Groesting
Ingredienten :
- Hoeveboter of koolzaadolie
- 80 g ajuin
- 200 g witloof
- 80 g pastinaak
- 60 g aardpeer
- 1,2 l groentebouillon
- 80 g aardappel
- Peper en zout
- Room
- Gesnipperde peterselie