Een mocktail die wat tijd vraagt qua voorbereiding, maar zeker de moeite waard!

Doe de kersen, de suiker en het water in een kookpan. Laat alles 20 minuten op een laag vuur sudderen en blijf ondertussen regelmatig en goed roeren zodat de suiker volledig is opgelost en je een mooie siroop krijgt. Laat deze dan goed afkoelen.

Vul een leuk, zomers glas met wat ijsblokjes en voeg er 4 eetlepels van de siroop aan toe, samen met wat een aantal stukjes kers uit de siroop. Voeg daarbij nog twee eetlepels limoensap en top het geheel af met bruiswater uit de streek. Roer alles nog voorzichtig om met een lange lepen en werk het nog af met een aantal muntblaadjes.

Ingredienten :

  • 500 g kersen, ontpit en in 2 gesneden
  • 1 tas suiker
  • 1 tas water
  • 2 eetlepels limoensap
  • muntblaadjes voor de afwerking
  • bruiswater uit de streek
  • ijsblokjes

Enkele andere straffe recepten

Belgian Libre

1 personen 5 min
Pers een kwartje limoen uit in een longdrink glas en doe er ijsblokjes bij. Voeg de Beer brandy en de cola uit de streek toe. Roer met een barlepel en werk af met de partjes limoen en een rietje. Zo heb je een all time c...
Aan de slag

Maak dit recept op basis van deze streekproducten!