Snij het witloof in de lengte over de helft en verwijder de kern. Kleur het lichtjes aan in boter met peper, zout en nootmuskaat. Haal het erna uit de pan en leg opzij. Doe dan de suiker in dezelfde pan, verhit en laat karamelliseren. Doe de karamel daarna in ronde bakvormpjes. Voeg het witloof
toe met de bolle kant naar boven.

Steek het bladerdeeg uit op dezelfde grootte als de bakvormpjes en prik er enkele gaatjes in. Leg het bladerdeeg daarna op het witloof en druk goed aan. Verwarm de oven op 180°C (hetelucht) en bak de tarte tatin goudbruin gedurende 25 minuten.

Laat even afkoelen en draai het bakje om zodat de witloof boven ligt en werk af met kruidenkaas.

Dranktip: een glas witloofbier

Chef: Björn Van Renterghem van Traiteur Amand

Ingredienten :

  • 4 witloofstronken uit de streek
  • Hoeveboter
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • 100 g suiker
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 4 lepels kruidenkaas uit de
    streek
  • 4 ronde bakvormpjes passend
    voor het witloof