Zet een kom koud water op het vuur, voeg de aardappelen
met schil toe en een snuifje zout. Kook gedurende 10 minuten
of tot ze net niet gaar zijn. Haal de aardappelen uit het water
en pel ze onmiddellijk. Laat afkoelen in de koelkast.

Rasp de aardappelen met een mandoline en snij de ui in
halve maantjes.

Verhit de boter in een pan. Zet de uitsteekvorm in de pan,
doe wat aardappel-ui mengeling in de vorm en duw een
beetje aan. Haal dan de vorm er voorzichtig uit en bak
goudbruin aan. Kruid af met peper en zout.

Leg de gerookte zalm op de rosti en werk af met de zure
room.

Dranktip: een glaasje schuimwijn uit de streek

Recept: Björn Van Renterghem van Traiteur Amand

Ingredienten :

  • 400 g aardappelen, bloemig, uit de streek
  • Zout
  • 1 ui
  • 60 g hoeveboter
  • Peper
  • 500 g gerookte zalm
  • 1 potje zure room
  • Mandoline
  • Ronde uitsteekvormen