Voorbereiding: Zet het water, de kristalsuiker en de tijm in een steelpannetje op een zacht vuurtje pruttelen tot de suiker is opgelost. Laat het geheel even afkoelen. Giet het door een zeef en zet het een uur in de koelkast.

De mocktail zelf: Pers de citroen uit voor het sap en meng dat met het appelsap. Verdeel de suikersiroop die je hebt laten afkoelen over de glazen en vul ze verder aan met het appel-citroensap. Top het glas af met de tonic en garneer met een takje tijm.

Ingredienten :

  • 13 cl appelsap uit de streek
  • 10cl tonic uit de streek
  • 10cl water uit de streek
  • 60 gr kristalsuiker
  • Kwartje citroen(sap)
  • Tijmtakjes

Enkele andere straffe recepten

Gin Fizz Elderflower

1 personen 5 min
Neem een mixing glass en voeg er 5 cl dry gin aan toe. Voeg er 3cl citroensap en 2cl vlierbloesemsap (of wat meer als je graag een zoetere toets hebt) aan toe. Giet het geheel in een leuk gin glas dat je hebt gevuld met ...
Aan de slag