Snijd een kwartje van de peer in blokjes en doe ze in een mixbeker. Strooi er de fijne suiker over en plet daarna de peer met een stamper tot je een sapje krijgt. Voeg het sap van een partje citroen bij aan het sap en doe er nadien nog de vloeibare suiker en de perenlikeur bij. Vul de rest van de mixbeker met ijsblokjes en shake het geheel nadien goed door elkaar. Giet daarna alles netjes door een dubbele zeef in het champagneglas. Top af met de schuimwijn.

Ingredienten :

  • 2 cl perenlikeur
  • een kwartje citroen (sap)
  • een kwart peer
  • 1 cl vloeibare suiker
  • 1 theelepel fijne suiker
  • schuimwijn van de streek
  • ijsblokjes (enkel voor de shaker, niet in het glas)

Enkele andere straffe recepten

Rosemary’s Pear

1 personen 5 min
Vul een longdrink glas met ijsblokjes. Schenk het citroensap en het perensap in het glas en top het geheel af met bitter lemon uit de streek. Roer even door de mocktail en garneer het glas met een takje verse rozemarijn ...
Aan de slag