Ontvlies de kalfswangen. Kruid de kalfswangen met peper en zout. Neem een kookpot en bak de kalfswangen in boter. Pel de ui, snij in 4 stukken en leg bij de kalfswangen. Blus met de rode wijn, voeg laurier en tijm toe. Voeg de kalfsfond toe. Gaar de wangetjes 3 tot 4 u op een laag vuurtje. Schraap de bospeen en de rapen. Voeg na ongeveer 3u deze toe aan de kookpot. Wanneer deze gaar zijn, is het gerecht klaar. Spoel de mosterdzaadjes en meng met de sushi azijn en het water. Zet een kookkom op het vuur en breng aan de kook op een zacht vuurtje en laat verder koken tot de zaadjes gaar zijn. Serveer de kalfswangen met de bospenen, rapen en de mosterd.

Dranktip: rode streekwijn

Recept: Björn Van Renterghem van Traiteur Amand

Ingredienten :

  • 5 kalfswangen uit de streek
  • Peper en zout
  • Hoeveboter
  • 1 ui
  • 250 ml rode streekwijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 1 bospeen
  • 1 bussel rapen
  • 50 g mosterdzaad
  • 50 g sushi azijn
  • 70 ml water
  • 1l kalfsfond