Mix de aardbeien, koolzaadolie, appelazijn en wat streekmosterd tot een romige vinaigrette en werk naar smaak af met peper en zout. Hou een handvol aardbeien apart voor de afwerking. Rooster kort wat pijnboompitjes, rasp de koolrabi en versnipper de munt. Meng dan de geraspte koolrabi met de vinaigrette, een deel van de pijnboompitten en versnipperde munt. Vul 10 amuseglaasjes met de massa. Werk de glaasjes af met enkele pijnboompitten, een kopje van de munt, enkele mooie aardbeistukjes en als je het geluk hebt bosaardbeien in bloei te hebben in de tuin dan kan je je hapje daarmee pimpen.

Maak van de lente een feest met dit heerlijk fruitig groentehapje!

Dranktip: Faro of rode streekwijn

Recept: Daniel Dumortier van Groesting

Ingredienten :

Voor 10 hapjes:

  • 35 g aardbeien, hou een handvol aardbeien apart voor de afwerking
  • 5 cl koolzaadolie
  • 2 cl appelazijn
  • Streekmosterd
  • Peper en zout
  • Pijnboompitten
  • 250 g koolrabi
  • Verse munt
  • Eventueel: bosaardbeibloemen