Klaar de hoeveboter door ze in een pan te laten smelten op een laag vuur. Met een schuimspaan kan je het schuim verwijderen of er af spatelen. Snij de asperges in partjes en bak ze in de geklaarde boter gaar. Voeg pasta, peper en zout toe en bak alles samen. Doe een schepje pasta in de kom en werk af met een sneetje gedroogde ham of een rolletje ambachtelijk gerookte zalm en een takje peterselie. Eventueel kan je er dan nog wat geraspte streekkaas aan toevoegen.

Dranktip: witbier of streekwijn (Kerner of Riesling)

Chef: Daniel Dumortier van Groesting

Ingredienten :

  • Hoeveboter
  • 700 g asperges
  • 700 g gekookte pasta uit de streek
  • Peper en zout
  • 200 g gedroogde ham of 4 rolletjes ambachtelijk gerookte zalm
  • Peterselie
  • 50 g tagliatelle van streekkaas of geraspte streekkaas