Fruttimisu, limoncellomisu, … je kan het je zo gek niet bedenken, of er bestaat een variatie op de klassieke tiramisu. Eéntje waar wij fier op zijn, is de biramisu: een tiramisu gemaakt met een straf bruin streekbier of een stout!

Splits de eieren, hou zowel de eiwitten als de eigelen bij. Klop de eiwitten héél stijf. Klop de eigelen met de suiker tot een egale massa. Je mag de suikerkorrels niet meer voelen.

Meng de platte kaas in de eigeelmassa. Meng dan voorzichtig het opgeklopte eiwit eronder.

Ga in een schaal in laagjes te werk: begin met dunne laag platte kaasmengeling, dan een in bier gedrenkt speculaasje, opnieuw een laag platte kaasmengeling, en ga zo afwisselend door. Eindig met een laagje platte kaasmengeling.

Werk af met cacaopoeder, aalbessen of andere bessen ter versiering.

Dranktip: Serveer het met hetzelfde bier als wat je gebruikt hebt voor het recept

Recept: Chef Daniel Dumortier van Groesting

Ingredienten :

  • 2 hoeve-eieren
  • 60 g suiker
  • 250 g volle platte kaas uit de streek
  • 20 cl donkerbruin streekbier of stout
  • Speculaas
  • Cacaopoeder
  • Aalbessen of andere besjes