Meng de bloem met de kaneel, suiker en zout in een kom. Klop de eieren los, voeg toe en meng het tot een glad beslag. Voeg het streekbier toe. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in schijven en haal door het beslag. Frituur de appels dan op 180°C. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de bloemsuiker. Serveer met een bolletje ambachtelijk hoeve-ijs.

Dranktip: een blond streekbier (gebruikt in het deeg)

Recept: Chef Björn Van Renterghem van Traiteur Amand

Ingredienten :

  • 250 g bloem uit de streek
  • 1 eetl kaneel
  • 50g suiker
  • Snuifje zout
  • 2 hoeve-eieren
  • 1 flesje blond streekbier
  • 4 appels (Jonagored) uit de streek
  • Poedersuiker
  • 4 bolletjes hoeve-ijs