Bereiding albondigas en chipotle:

  • Neem een diep bord. Leg de 3 sneetjes brood erin en giet de melk erop. Laat weken. Knijp dan de melk uit het brood.
  • Meng het brood dan met het gemengd gehakt, de ui, knoflook, de rauwe eieren en de mosterd tot een egale massa. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
  • Maak de handen nat. Vorm ronde schijfjes van het gehakt om kleine gehaktballetjes te maken. Neem stukjes hardgekookt ei en leg in het midden van een schijfje. Maak er een balletje van. Herhaal dit tot het gehakt op is.
  • Verhit olie in een pan en bak de gehaktballetjes tot ze mooi bruin zijn.
  • Voeg de passata toe, de fijngesneden pepers en een koffietas water. Kruid af met peper en zout. Breng aan de kook en laat gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.

Bereiding aardappelwedges:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de aardappelen, snij in wedges en doe ze in een ovenschaal met een scheutje olie. Kruid af met peper en zout en voeg naar eigen smaak wat cajunkruiden toe.
  • Bak de wedges gedurende 20 minuten of tot de wedges gaar zijn en mooie kleur hebben.

Dranktip: frisdrank uit de streek

Recept: Björn Van Renterghem van Traiteur Amand

Ingredienten :

Voor de albondigas en chipotle:

  • 3 dikke sneden wit streekbrood
  • 200 ml volle hoevemelk
  • 1 kg gemengd gehakt uit de streek
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes look
  • 2 rauwe hoeve-eieren
  • 1 eetlepel streekmosterd
  • Peper en zout
  • Handvol fijngehakte peterselie
  • 2 hardgekookte hoeve-eitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 500 ml passata
  • 2 chipotle pepers, fijngesneden
  • 1 koffietas water

Voor de aardappelwedges:

  • 600 g vastkokende aardappels uit de streek
  • Peper en zout
  • Cajunkruiden
  • Neutrale olie