MinneGin ontstond eind 2019 en werd opgericht door vier enthousiaste studenten met een gedeelde passie voor zowel gin als de streek vanwaar ze afkomstig zijn, namelijk Heverlee. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht als schoolproject. We beseften haast onmiddellijk dat we een doorstart wilden maken apart van de school. Dit is dan ook wat we deden wanneer het schooljaar daadwerkelijk ten einde liep. Sindsdien zijn onze ambities sterk vergroot en hopen we een waardige plaats op de markt te veroveren.

De streek

Zoals gezegd delen we alle vier niet alleen een passie voor gin, maar ook de passie voor onze streek Heverlee. We wilden absoluut dat ons product gelinkt kon worden aan deze streek. We hebben daarom besloten om het water te gebruiken van de Minnebron. Dit is een drinkwaterbron in het Meerdaalwoud te Heverlee en het water is zelfs gezonder dan leidingwater. De legende zegt zelfs dat wie van dit water drinkt, binnen het jaar zal trouwen met zijn/haar geliefde! Naast het water van het lokaal bronnetje aromatiseren we onze gin met uitgeselecteerde hand geplukte eikels eveneens afkomstig uit het Meerdaalwoud.

De smaak

Wanneer men hoort dat we een gin verkopen met een eikelsmaak, denkt vrijwel iedereen twee keer na of hij ons wel goed verstaan heeft. Dit is precies de reactie die we wilden uitlokken. Er zijn de dag van vandaag ontelbaar veel verschillende gins in allerlei smaken. Wij wilden niet nog maar eens een gin uitbrengen met een smaak die elke gin liefhebber al geproefd heeft. Daarom zochten we naar een unieke smaak bij een gin die ons klimaat en onze natuur nodig heeft. Iets wat iedereen nieuwsgierig maakt. We zijn zo op het idee gekomen om eikels als hoofdingrediënt van onze gin te gebruiken.