“Honderden pepers bestaan er. En wat een fascinerende namen… de Carolina Reaper, Hot Paper Lantern, Trinidad Scorpion, Purple UFO, Ghost pepper of Naga Jolokia, de Scotch Bonet of Madame Jeanette, ….
Mijn naam is Wim Daans. Ik ben de man achter Happy Hatter Hot Sauce. En zo is het begonnen: met een heleboel vreemde namen. Ik hou van pikant eten en ik wilde zoveel smaken ontdekken als er namen bestaan voor pepers. Dus begon ik ze te kweken. Geen grotere inwijding in het mysterie van heetheid dan dat. Ik had een druk bestaan in de muziekindustrie. Kweken in mijn zelfgebouwde serre bracht me tot rust. Oké… die hobby liep wat uit de hand. De diepvries werd te klein en de kasten puilden uit met bokalen opgelegde pepers. De oplossing was het produceren van hot sauce: de geconcentreerde smaak van pepers in een flesje, klaar voor gebruik in de dagelijkse keuken. Mijn vrienden, familie en collega’s waren geamuseerd. Daar is de Wim met zijn hete saus. Toen liet ik ze proeven. Ik keek naar hun gezicht en wist genoeg. Ik vind het zalig om dingen te delen. Zij vonden het zo zalig dat het volgens hen de winkels in moest. Soms neemt het leven vreemde wendingen. Ik weet ook niet meer waarom we die gekke foto van mij hebben genomen met die hoge hoed. Maar het was vreemd genoeg om zo op een naam te komen en een logo.
De plotse verschijning van corona veranderde aardig wat levens. Ook dat van mij. Ik speelde mijn hoofdberoep kwijt in de muziekindustrie, waardoor ik nu al mijn tijd kan steken in het ontwikkelen van nieuwe sauzen. Ondertussen zijn de Happy Hatter sauzen uitgegroeid tot de bekendste Belgische artisanale hot sauce en worden ze gewaardeerd door liefhebbers van pikante gerechten in binnen- en buitenland. 
Ja, het is vreemd gelopen. Ik weet het. 
Maar het begon met vreemde namen van pepers en goesting in pikant eten. 
Dan kan je alles verwachten. 
Wacht tot je mijn saus proeft.”