
Betekom Blends
Begijnendijk
Betekom Blends: Wie zijn wij?
2 broers en 1 schoonbroer. De opvolging van likeuren De Gent blijft zo ook binnen 1 familie. Broers Ward en Karel Vermeulen zijn geboren en getogen in Betekom en opgegroeid met de Betekom’s likeur van De Gent. Schoonbroer Bart kwam er in het jeugdhuis van Betekom mee in contact, toen hij daar zijn vrouw leerde kennen. Toen likeuren de Gent in 2022 aankondigde dat ze ermee gingen stoppen, was dit voor alle drie een jammere zaak. Een product met een rijke traditie als Betekom’s likeur, dat mocht niet verloren gaan. Toen er in de zomer van 2024 nog steeds geen overnemer was, staken Bart, Ward en Karel de koppen bij elkaar en besloten ze om met Ingrid De Gent in gesprek te gaan voor de overname van de likeur. Dit leidde tot de oprichting van Betekom Blends. Ondertussen is de productie weer opgestart volgens het authentiek recept en kan er weer van de echte Betekom’s likeur worden genoten.
Betekom’s likeur? Wat is dat voor iets?
Betekom’s likeur is een likeur die al meer dan 50 jaar wordt gemaakt volgens eenzelfde recept. Het is een zoete likeur die in 2 versies bestaat. Een van 40° en een van 22°. Beide versies zijn likeuren op basis van Cognac. Ze hebben beide echter een karakteristieke en unieke smaak. Betekom’s likeur heeft hierdoor zeker zijn eigen plaats binnen het gamma van sterke dranken.
De 22° versie kan van ver worden vergeleken met een Amaretto. Je kan deze puur drinken, maar ook in chocomelk komt de likeur goed tot zijn recht. Verder is hij ook zeer geschikt om tiramisu mee te maken.
De 40° versie heeft wat meer kick, maar blijft ook zeer goed drinkbaar als degustief. Een andere sterke drank om de 40° mee te vergelijken is moeilijk, Betekom’s likeur heeft een uniek karakter. Een klassieker is ook de Betekomse koffie. Dit is hetzelfde principe als een Irish coffee, maar dan met (al dan niet geflambeerde) Betekom’s likeur 40°. Je kan hem ook gebruiken om pannenkoeken te flamberen, een jagerthee te maken of om zelfs te gebruiken bij de bereiding van mosselen.
Beide zijn kortom ook polyvalente producten waar je veel plezier aan kan beleven.