Bovenop een kast in de woonkamer prijkt een uitvergrote foto uit 1918 met daarop speculaasbakkers die poseren aan een stenen bakoven. “Vermoedelijk is de foto genomen toen mijn over-overgrootvader zijn speculaasbakkerij in Hasselt overdroeg aan zijn zoon, mijn overgrootvader,” duidt Geert het tafereel. “Hij heeft het recept overgedragen aan mijn grootmoeder en die heeft het op haar beurt doorgegeven aan mijn nonkel. Tien jaar geleden heeft hij mij het familierecept aangeleerd.”

Vorig jaar besloot Geert om ook professioneel te doen wat hij graag doet. “Na 44 jaar besefte ik dat ik deel wil uitmaken van het speculaasverhaal in onze familie. Daarom ben ik in mei gestart met Authentijd: ambachtelijke speculaas met authenticiteit, identiteit en met de nodig tijd bereid”, vertelt hij.

Dit is een product voor de ‘meerwaardezoeker’: niet gewoon een koekje om in de koffie te soppen, maar een ambachtelijk koekje van goede ingrediënten zonder toevoegingen, en ook om in de koffie te soppen.
Zet dit op tafel voor jezelf, je bezoek of voor je klanten en laat zien dat jij belang hecht aan authenticiteit, identiteit en waarden… het zit er allemaal in!

Producten van Authentijd