Een Toerisme Award Vlaams-Brabant, dat is de ultieme bekroning voor elke toeristische beleving in onze provincie. Welk initiatief charmeert jou het meest? Wie verwelkomt elke fietser met open armen? Wat is de allermooiste wandeling? Meer dan 50 verschillende ondernemingen hebben zichzelf kandidaat gesteld in één of meerdere van onderstaande categorieën. Een onafhankelijke jury selecteerde uit alle inzendingen drie genomineerden per categorie. Jullie kiezen echter de eindwinnaar. Alleen voor de categorie ‘Dé toeristische onderneming 2023’ zijn er negen kanshebbers genomineerd en kiest de sector zelf de uiteindelijke winnaar. 

De jury nomineerde per categorie drie inzendingen, waaronder volgende twee Straffe Streek leden:

  • ​Vzw Het Hof van Vlaanderen uit Aarschot voor “Meest inclusieve onderneming”
  • Hotel en glamping De Pluimpapaver uit Aarschot voor “Logies die uitblinken in digitale communicatie” en voor “Meest fietsvriendelijke onderneming”

Stem jouw favoriet naar de eindoverwinning. Tijdens de Award-avond op 29 maart krijgen de genomineerden te horen wie de gegeerde award in ontvangst mag nemen. Je maakt door te stemmen zelf kans op een van de tien waardebonnen van 150 euro voor een overnachting in Vlaams-Brabant. Als je wint, word je op 31 maart per mail op de hoogte gebracht.

Je kan op elke categorie maximum op één genomineerde stemmen. 

“Met de Toerisme Awards willen we de ruime toeristische sector in de kijker zetten en een aantal verdienstelijke aanbieders van toeristische producten belonen voor hun inzet en innovatie. Want zonder producten geen toeristen en geen inkomsten uit toerisme”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Voor de jury zijn alle genomineerden terechte winnaars. Maar slechts één genomineerde kan de Award in de wacht slepen. En daarvoor hebben we de hulp van het publiek nodig. Het publiek kan stemmen op één van drie genomineerden per categorie”.

Breng je stem vandaag nog uit via www.toerismeplatform.be/awards!