Week van de Smaak is gestart!
Deze week staat Vlaanderen en Brussel helemaal in het teken van smaak! De 19e Week van de Smaak is officieel van start gegaan en nodigt je uit om te komen proeven, ontdekken en beleven. Van 20 tot en met 26 oktober kan je deelnemen aan talloze activiteiten: gezellige proeverijen, inspirerende workshops, culinaire wandelingen, streekmarkten, opendeurdagen bij producenten en nog veel meer.
Vier de smaak van hier
Week van de Smaak draait niet alleen om lekker eten, maar vooral om de smaak van bij ons. Overal in Vlaanderen en Brussel zetten lokale producenten, chefs en verenigingen hun deuren open. Je ontdekt er het verhaal achter ambachtelijke kazen, bieren, vleeswaren, groenten en andere streekproducten die onze regio zo uniek maken. Van authentieke hoeveproducten tot vernieuwende foodconcepten: overal proef je de passie en vakkennis van mensen die bewust kiezen voor kwaliteit, korte keten en duurzaamheid.
Eten verbindt
De Week van de Smaak wil tonen dat eten meer is dan voeding alleen. Het brengt mensen samen, rond de tafel en in de buurt. Het is een kans om samen te genieten, nieuwe smaken te ontdekken en meer te leren over waar ons eten vandaan komt. Of je nu een nieuwsgierige foodie bent, een fervente thuiskok of gewoon houdt van lekker en lokaal: er is voor iedereen iets te beleven.
Ontdek wat er in jouw buurt te doen is
Op www.weekvandesmaak.be vind je een handige kalender met alle activiteiten in jouw regio. Schrijf je in voor een workshop, bezoek een lokale producent of laat je verrassen op een streekmarkt!
Ontdek alle activiteiten op www.weekvandesmaak.be/kalender