Toerisme Vlaams-Brabant organiseert in de maanden april en mei B(l)oeiend Hageland, een bloesemcampagne die de lente inluidt, en zet, samen met 14 bloesemgemeenten, in op een fietsaanbod met eet- en drankadressen onderweg. ​“Binnenkort staan de fruitboomgaarden in bloei en wordt het Hageland gehuld in een geurende sfeer van appel-, peren- en andere bloesems die deze streek nog interessanter maken om te bezoeken”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Toerisme.

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met de gemeenten Aarschot, Zoutleeuw, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Tienen, Tielt-Winge, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek, Rotselaar, Linter en Boutersem, in de maanden april en mei een bloesemcampagne met een hele waaier aan bloesemactiviteiten.

De publicatie Bloeiend Hageland Fietsen biedt inspiratie aan mensen die erop uit willen trekken. ​ Zeven fietsroutes brengen de deelnemers langs attracties en bloesemlandschappen. Meer dan honderd adressen onderweg, gaande van ijsjesbars over bloesemterrassen tot streekproducenten, laten de toeristen proeven van het Hageland.

Toerisme Vlaams-Brabant selecteerde trouwens ook 4 lentewandelingen.

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesems

Bron: Hageland Actueel