Sprankelend Hageland

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met de gemeenten Tielt-Winge, Holsbeek, Bekkevoort, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Diest, Aarschot en Leuven ‘Sprankelend Hageland’. Tijdens vier wijnweekends, van 19 augustus tot en met 10 september, kunnen bezoekers via fiets-, loop en wandelroutes de Hagelandse wijndomeinen en wijngaarden ontdekken.

​Aan het einde van de zomer is het tijd om te oogsten. En dat vieren ze in het Hageland maar al te graag. Tijdens ‘Sprankelend Hageland’ nodigen de wijnbouwers het publiek uit voor rondleidingen, proeverijen, fiets- en wandeltochten en andere wijnbelevingsactiviteiten.

“Het Hageland is de bakermat van onze wijn en de ideale wijnbestemming voor een kort verblijf”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. ”Tijdens ‘Sprankelend Hageland’ kan men fietsen, lopen en wandelen langs wijndomeinen en wijngaarden. Of wijn proeven. Of deelnemen aan een rondleiding op een wijndomein. Activiteiten te over dus. De aromakaart helpt de deelnemer op weg. Men ontdekt er de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen en komt in één oogopslag te weten op welke wandel- en/of fietsroute ze gelegen zijn”.

Programma: www.toerismevlaamsbrabant.be/wijn

Bron : pers.vlaamsbrabant.be