Maandag 17 juni 2024 organiseerde Euro Toques België hun jaarlijkse algemene vergadering in Domaine de La Blommerie in Moeskroen. Deze bijeenkomst bracht niet alleen chef-koks en producenten samen, maar markeerde ook een belangrijke mijlpaal voor de vereniging met de benoeming van een nieuwe president.

Euro Toques, een internationale groepering van ambachtelijk werkende chef-koks, zet zich in voor het gebruik van landelijke terroir producten in de keuken en garandeert zo een transparante keuken voor de consument. Sinds de oprichting in 1986 door Pierre Romeyer en Paul Bocuse, werkt de vereniging volgens een strikte code van eer.

Naast de gebruikelijke agendapunten zoals het goedkeuren van de budgetten en het bespreken van de afgelopen en toekomstige activiteiten, was de verkiezing van een nieuwe president dit jaar een belangrijk moment. Christophe Baert, chef-eigenaar van Domaine de La Blommerie, sloot zijn driejarige termijn als Nationaal President af. Zijn leiderschap bracht de vereniging nieuw leven in na de uitdagende COVID-periode.

Tijdens de vergadering werd een nieuw duo-presidentschap aangekondigd: Didier Bolle, chef-eigenaar van cateringbedrijf Mobichefs, en Erika Vanvuchelen, zaakvoerster van Ambachtelijke Speculaasbakkerij Vanvuchelen uit Geetbets, zullen samen de leiding nemen. Dit duo-presidentschap weerspiegelt de kernwaarden van Euro Toques België, waarbij het leiderschap wordt gedeeld tussen een chef-kok en een Belgische voedingsproducent.

Erika Vanvuchelen, die ook lid is van Straffe Streek, brengt een unieke en waardevolle expertise mee. Haar betrokkenheid benadrukt de nauwe samenwerking tussen chef-koks en producenten, iets waar Euro Toques sinds de openstelling van het lidmaatschap voor ambachtelijke voedingsproducenten in 2023 sterk op inzet.

Wij wensen Erika veel succes en feliciteren haar van harte met haar benoeming!