Fabian Deckers van Musa Lova heeft opnieuw 1.000 euro ingezameld voor het bananenproject van professor Rony Swennen in Kisangani. Dat geld werd aan de professor overhandigd bij zijn emeritaatsviering.

Leuven is al jaren de wereldhoofdstad van de banaan, met een diversiteit van meer dan 1.700 soorten in de serres van de KU Leuven. Drijvende kracht en banaanexpert professor Rony Swennen vierde recent zijn emeritaat, maar niet zonder mooi afscheidscadeau. Dat kreeg hij van Fabian Deckers, die al vijftien jaar samenwerkt met Swennen voor de ontwikkeling van een likeur.

“Ondertussen bestaan er al vier verschillende varianten die onder de naam Musa Lova worden verhandeld”, zegt Deckers. “Musa verwijst naar de Latijnse naam van banaan, en Lova naar Leuven maar ook de liefde voor de banaan. Banaan is immers een basisvoedsel in de tropen. Het is daarom dat een deel van de winsten van de Musa Lova worden gebruikt om een project in Kisangani in Congo te steunen, waar bakbananen verwerkt worden tot bloem.”

De voorbije jaren werden al meermaals cheques aan het bananenproject overhandigd. Tijdens de emeritaatsviering van professor Rony Swennen overhandigde Fabian Deckers een nieuwe cheque ter waarde van 1.000 euro.”

Bron: Made-in