De mosterd van de mosterdmakerij De Ster is dinsdagavond verkozen tot ‘Hét Product van Vlaams-Brabant’. Het familiebedrijf uit Lubbeek wist het publiek te overtuigen met zijn authentieke mosterd. De prijs werd in het Koninklijk Museum van Schone Kunsten overhandigd door Raf Dom, CEO van SBB. “We zijn apetrots”, klinkt het bij De Ster.

Het familiebedrijf bestaat sinds 1924 en maakt al bijna honderd jaar authentieke mosterd met vier ingrediënten, waarbij ze dicht bij huis blijven. De productie van zaadje tot potje gebeurt volledig in Lubbeek, op zo’n vijf kilometer van Leuven.

De feestelijke uitreiking vond plaats in het KMSKA in Antwerpen onder het toeziend oog van onder meer Vlaams minister Jo Brouns, Frederik De Swaef, hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen en Koen Verwee, CEO van Mediahuis België. Na een welkomstwoord van Verwee volgde de uitreiking. Terwijl finalisten op het puntje van hun stoel zaten, kondigden enkele prominente figuren de winnaars één voor één aan.

Raf Dom, zaakvoerder SBB, kondigde de winnaar aan en mocht de trofee overhandigen. “We zijn superblij met deze overwinning”, vertelt zaakvoerder Paul Eraly. “We zijn ook apetrots. We vieren volgend jaar ons honderdjarig bestaan. Deze bekroning is alvast een aftrap van een goed feestje.”

Bron: Made-in.be