De spotlights zetten op ondernemers die bijdragen aan lokale productie. Dat is exact wat Made in Vlaams-Brabant met een gloednieuwe verkiezing wil bereiken. Ook jouw onderneming kan zich inschrijven om in november kans te maken op de award voor ‘hét product made in Vlaams-Brabant’, die tijdens een feestelijke avond in het prestigieuze KMSKA-museum wordt uitgereikt.

Producten gemaakt op eigen bodem, die uitgesproken origineel, succesvol, innoverend, spraakmakend en misschien zelfs nog onbekend zijn. Of het nu gaat om baanbrekende technologie, unieke creaties, ambachtelijk vakmanschap: alles wat ‘made in Vlaams-Brabant’ is, komt in aanmerking. Klein of (zeer) groot bedrijf, dat maakt niet uit. Zolang de producten en verhalen achter deze pareltjes die de Vlaams-Brabantse productie op de kaart zetten, maar tot de verbeelding spreken.

Nu inschrijven

Hoe deze verkiezing in zijn werk gaat? Alles begint bij de inschrijvingen van ondernemingen die hun product willen nomineren. Aanmelden kan via een simpel online formulier dat je hier vindt.

Midden oktober maakt Made in Vlaams-Brabant een selectie uit alle inzendingen en kan elke Made in-lezer meestemmen op dit kransje genomineerden. Om uiteindelijk per productieregio vijf kandidaten over te houden.

Deze kanshebbers op de awards stelt Made in Vlaams-Brabant vervolgens een voor een aan jou voor op Made in. Het hoogtepunt van onze verkiezing wordt de feestelijke awardshow op 21 november in het compleet vernieuwde Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA), waar in aanwezigheid van alle laureaten de winnaars van hét product zullen worden bekend gemaakt.

Erkenning geven

Met deze verkiezing wil Made in, als nieuwsplatform dat focust op lokaal ondernemerschap, de vele productiebedrijven in jouw regio de erkenning geven die ze verdienen. Want ook al zijn de troeven van lokale productie stilaan algemeen bekend – beperkter en dus duurzamer transport, veilige werkomstandigheden, jobcreatie,… – weten nog te weinig mensen welke verscheidenheid aan producten op Vlaamse bodem het levenslicht ziet. “Samen kunnen we de waardering voor lokaal talent en veerkrachtig ondernemerschap vergroten. Met onze verkiezing willen we de motoren van onze economie op een optimistische manier in de kijker zetten”, zegt Made in-brandmanager Evy Nulens.

Ken of ben jij een bedrijf dat met trots Vlaams-Brabantse producten vervaardigt? Inschrijven kan via deze link.

bron : made-in.be