Op 29 maart reikte Toerisme Vlaams-Brabant de Toerisme Awards 2023 uit. Deze prijzen gingen naar projecten die een rol spelen als streekmotor voor het toerisme in onze provincie. ​ Winnaars zijn o.a. ‘t Hof van Vlaanderen uit Langdorp en Hotel & Glamping Pluimpapaver uit Rillaar. Ze wonnen de Award elk in hun categorie.

Een professionele, onafhankelijke jury screende de 52 inzendingen voor deze Toerisme Awards. Ze selecteerde telkens drie genomineerden in verschillende categorieën. Hotel & Glamping Pluimpapaver uit Rillaar won de Award voor ‘Logies die uitblinken in digitale communicatie’, maar werd tevens ook genomineerd voor ‘De meest fietsvriendelijke onderneming 2023’. ‘t Hof van Vlaanderen uit Langdorp won de Award voor ‘Meest inclusieve onderneming’.

De laatste award was een sectorprijs. De jury koos 9 genomineerden waarna de sector kon stemmen voor zijn of haar collega uit de toeristische sector. Ook de sectorprijs ging naar Hotel & Glamping Pluimpapaver uit Rillaar, op de tweede plaats eindigde Bierhuis Oud Beersel uit Beersel en derde werd Brouwerij Boon uit Lembeek.

“Het was een avond met veel lachende gezichten en blije mensen. De Toerisme Awards 2023 vormden een waardevol netwerkmoment voor de toeristische sector in Vlaams-Brabant”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Alle toeristische projecten kregen deze avond de welverdiende erkenning voor een fijne samenwerking in onze provincie.”

Bron tekst en foto: Toerisme Vlaams-Brabant