Marleen van Praleen, de bekende ambachtelijke chocolatier in Halle, gaat helaas stoppen na Pasen. Maar er is meteen ook goed nieuws voor de liefhebbers van haar roomijs; het Streekproducten Centrum in Halle neemt het over!

Lien Sterck van het Streekproducten Centrum te Halle: “Lang geleden heb ik een opleiding gevolgd om zelf artisanaal roomijs te maken. Vanaf dan had ik de smaak te pakken en al snel stond er een klein toestelletje in mijn eigen keuken. Als je kwam eten was ons dessert steeds een zelfgemaakt ijsje. Toen we hoorden dat Marleen zou stoppen heb ik geen seconde getwijfeld en onmiddellijk gevraagd wat ze met haar machines zou doen. 10 minuten later stond Johnny (mijn pa) al in Marleen haar atelier om eens te gaan kijken naar de toestellen. Een dagje later was het beslist, wij gingen het roomijs van Marleen overnemen! Eindelijk kunnen wij dus met veel trots zeggen dat we zowel haar machines als haar recept gaan overnemen. Zelden zo een lekkere volle smaak geproefd in roomijs!
Wanneer, hoe en wat? Daar kan ik nog niet veel over zeggen! Wat ik wel al kan zeggen is dat we dit gaan vieren! Van zodra we weten wanneer we ijs gaan verkopen, gaan we een heuse give away organiseren.”