Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeenten Tervuren, Hoeilaart, Bertem, Huldenberg en Overijse, lanceren de toeristische campagne Druiventro(t)s. Het seizoen van de tafeldruif loopt van augustus tot oktober.

​Toerisme als verbinder, tafeldruif als aanleiding

“De tafeldruif is een mooi voorbeeld van een extra trigger die mensen misschien nodig hebben om de mooie Druivenstreek te komen ontdekken,” zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Daarom zetten we graag mee onze schouders onder dit Druiventrots-verhaal.”

Op ontdekking in de Druivenstreek

De toeristische diensten van de Druivenstreek-gemeenten Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren werkten, samen met partners, aan tal van druivenactiviteiten, van festivals tot tentoonstellingen of sappige wandel- en fietstochten.

“We zijn trots om onze eigenheid te verwerken in talrijke activiteiten en willen deze beleving graag delen met mensen van buiten de streek”, zegt Joris Pijpen, schepen voor toerisme van Hoeilaart. ​
​“En blij met de ondersteuning die we krijgen om als ambassadeur van de streek de toeristen onze regio te tonen”, vult ​ serrist Erik van Camp aan.

​Druivenstreek verkennen met nieuwe Druiventrots Fietskaart

“Met de nieuwe Druiventrots Fietskaart kan men al dat lekkers komen ontdekken,” zegt Tim Vandenput, burgemeester van Hoeilaart. “Alle serristen en de horeca langs de fietsroutes zijn samengebracht op 1 kaart. Terecht, want we hebben de smakelijkste horeca, pittigste fietsroutes en één van de meest adembenemende landschappen van Vlaanderen.”

“We hopen ook dankzij ‘Druiventro(t)s’ de nodige impulsen te geven aan de lokale economie. Hiervoor werkten we nauw samen met logiesuitbaters, fietscafés, serristen en verkooppunten van streekproducten”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens.

​Het volledige activiteitenprogramma kan men vinden op www.toerismevlaamsbrabant.be/druif