Gault&Millau maakte maandag 9 september voor de negende keer een selectie van de beste chocolatiers bekend. Centho Chocolates was bij de gelukkigen en werd bekroond tot Beste Chocolatier van het jaar voor de regio Vlaanderen. Deze prestigieuze award betekent veel voor zaakvoerders Geert en Els.

Geert en Els begonnen hun kleine bedrijf bijna 25 jaar geleden in de kelder van hun huis. “We hebben sindsdien alles op alles gezet om te groeien”, klinkt het bij het duo. “Deze nominatie is een bewijs van ons verfijnd vakmanschap en kwaliteit.”

Gault&Millau is grote fan van de manier waarop Centho erin slaagt om met romige ganaches gelaagde smaaknuances te creëren die nooit gaan domineren. “De fijne smaak van origine chocolade blijft hierdoor behouden en wordt subtiel versterkt”, klinkt het bij de organisatie. “Met diezelfde zin voor fijngevoeligheid presenteert Centho zich visueel sterk onderscheidend met in het oog springende verpakking die het chocoladewerk een extra luxueus cachet geeft. Of hoe smaaksamenhang, afwerkingsgraad en vormgeving knap hand in hand gaan. Kenmerken die als een benchmark in de business aanvoelen en waarvoor deze erkenning terecht op zijn plaats is.”

Bron tekst en foto: HLN