Belevingswinkel Odette Noisette in Holsbeek opende zaterdag 3 december het Odette Winter Chalette, zeg maar een winterbar net voor de zaak. “Vorig jaar zette ik een tentje waar je kon kerstshoppen, dit jaar dacht ik het mag iets groter zijn”, lacht uitbaatster Valerie Stoens.

Valerie begon haar droom nu al enkele jaren geleden. “In mei 2017 bakte ik kilo’s granola als steun voor Kom op tegen Kanker. Het recept kwam van mijn schoonzus maar ik gaf er mijn eigen toets aan. Het enthousiasme voor mijn huisgemaakte granola werkte aanstekelijk. Van het ene kwam het andere en intussen hebben we zo’n 50 verkooppunten. Bakken doen we nog altijd zelf. De granola is een zorgvuldige mengeling van havervlokken, zaden en pitten, met veel noten en lichtjes gezoet met honing. Ik werk uitsluitend met de beste producten en gebruik verse honing van een lokale imker. ”

Wat klein begon werd al snel veel groter. “Vanuit mijn passie werd ik zelfstandige in bijberoep, naast mijn job als sociaal assistente. Alles moest perfect passen in het plaatje dat ik in mijn hoofd had: de naam, het logo, de verpakking. Een mix van stijlvol, vrouwelijk en fris maar tegelijkertijd huiselijk, warm én goesting geven om te genieten… Zo ontstond Odette Noisette. Na ongeveer 1 jaar was het duidelijk dat de keuken te klein werd en groeide de idee van een winkel bij ons thuis…Er werd veel nagedacht, getekend en de verbouwingen gingen van start in februari 2020. Op 26 september 2021 openden we onze winkel en werd ik volledig zelfstandig. Ik heb er nooit spijt van gehad. Het is een heel andere vibe en een heel ander leven en dat vind ik super.”

Om de kerstsfeer naar de gemeente te halen liet de uitbaatster een firma het chalette bouwen. “Je waant je in Oostenrijk als je het Chalette binnenstapt. Er hangt een gezellige X-mas vibe, er is de warmte van een houtkachel, je kan er lekkere winterse soep eten en van enkele topgerechtjes smullen, er zijn typische kerstdrankjes en veel meer. Dit allemaal in een super gezellig kader met veel warmte, vriendschap en schapevellekes.”

In de belevingswinkel vind je naast de eigen granola’s ook streekproducten zoals koffie, thee, wijn, nutbutters, chocolade en andere producten. “Naast de voedingsproducten kan je originele geschenkideetjes en andere leuke hebbedingen kopen, zeg maar ideale cadeautjes om jezelf te verwennen of als kerstkado te geven. We maken er een top eindejaarsperiode van !”

Odette Winter Chalette vind je in de Gravenstraat 77b in Holsbeek en is nog open tot en met zondag 8 januari 2023 elke donderdag en vrijdag van 16 tot 24 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 24 uur. Van 24 december toto 31 december kan je er terecht van 10 tot 16 uur en op 25 december en 1 januari van 14 tot 24 uur.

Meer informatie vind je op www.odettenoisette.be

Bron tekst en foto: Leuven Actueel