Op woensdag 30 november organiseerden wij een netwerkmoment voor àl onze leden. Tijdens deze ontmoeting vond er ook een kleine netwerkmarkt plaats waarbij 6 streekproducenten hun producten konden laten proeven, werd de nieuwe website voorgesteld en kregen 4 streekambassadeurs van het eerste uur een award. De 190 aanwezigen werden verwelkomd op onze straffe rode loper!

“Streekproducten hebben alleen maar voordelen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor streekproducten en landbouw. “Men steunt de lokale economie en dat komt de hele regio ten goede. Lokale streekspecialiteiten zijn kwaliteitsproducten, duurzaam en ambachtelijk gemaakt en met beperkte voedselkilometers”. “We zijn fier dat we tijdens ons netwerkmoment aan 6 streekproducenten de kans geven om hun producten voor te stellen”, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant. Het gaat om Dorpsbrouwerij Bierbeek, Weide-eieren uit Bierbeek, Herbird uit Tervuren, Hilko Cuisine uit Boutersem, Imkerij Keiberg uit Landen en Oh!Oats uit Bierbeek.

Awards
Ook werden er awards uitgereikt aan vier streekproductenpioniers, die er sinds de stichting in 2004 reeds bij zijn: Lieve Heirman van Fructus uit Landen, Johnny Sterck van Streekproducten Centrum Halle, Benny Swinnen van Bakkerij Swinnen uit Hoegaarden en Erich Segers, ex-medewerker van de dienst economie van de provincie Vlaams-Brabant.

Nieuwe website
We hebben ook een nieuwe website! Om mee te zijn met de huidige trends, steekt hij in een frisser kleedje. Er wordt gewerkt met aardse kleuren en organische vormen. Met de nieuwe website kan men nóg uitgebreider filteren om streek- en hoeveproducten te vinden of lekkere recepten te ontdekken. Maar ook de verkooppunten, horecazaken, logies en straffe streek gemeenten komen aan bod. Nieuw is de verhuurmodule waar materiaal kan gehuurd worden om evenementen met streekproducten nog meer uitstraling te geven. Voor de leden is er een aparte ledenzone met eigen communicatiemogelijkheden en geïntegreerde webshop voor verpakkingen.

Foto’s en reportage
Ontdek alle foto’s van de netwerkavond hieronder of via www.facebook.com/straffestreek! RINGtv kwam die avond ook filmen en maakte er een leuke reportage over. Je kan het hier bekijken.