De gemeente Gooik organiseert, traditiegetrouw, opnieuw de Pareltjesworp. De 33ste editie gaat door op dinsdag 15 augustus om 15.15 uur, aan het gemeentehuis. Margriet Hermans en dochter Celien gooien, samen met de raadsleden, Gooikse parels van chocolade naar de aanwezigen.

Burgemeester Simon De Boeck is alvast van de partij: “Elke Gooikenaar kijkt uit naar de Pareltjesworp. Het is een fijn gemeenschapsgebeuren, er zijn lekkere Gooikse chocolade parels van chocolatier Wim De Broyer en iedereen maakt kans op een mooie prijs. Want in 5 parels hebben we een waardebon voor een geschenk verstopt, met als hoofdprijs een gouden juweel van Juweliers Paul, in de vorm van een hamertje, het symbool van Gooik. Nadien nodig ik iedereen graag uit op de Oogstfeesten, georganiseerd door de Landelijke Gilde Gooik.”

Jonas De Maeseneer, schepen van Sociale Zaken, zal ook de Welzijnsparels uitreiken: “Met de Welzijnsparels willen we onze inwoners die omwille van ziekte, leeftijd, … niet kunnen deelnemen, ook de kans geven om een prijs te winnen.

De leden van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst bezorgen hen lekkere chocolade parels. Ze nemen ook deel aan de trekking van de Welzijnsparel. Tijdens de Pareltjesworp op 15 augustus trekken we een winnaar per deelgemeente en nadien trekken we een winnaar voor de hele gemeente.

Voor de kinderen is er een aparte Pareltjesworp. De Foensjs, de mascotte van Speelplein ’t Foensjske heeft alvast mooie prijzen klaarstaan en nodigde Piet Piraat en Viktor uit Kester (Charlie uit de musical Charlie and the Chocolate Factory) uit!

Bron: Editiepajot