Beste streekproducent,

Wij willen je graag uitnodigen om deel te nemen als standhouder aan de Markt van de Smaak Roosdaal, die zal plaatsvinden op zondag 26 mei 2024 op het domein van Proefcentrum Pamel, van 12 tot 19u. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Roosdaal, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw en LEADER Pajottenland.

We willen de bezoekers laten kennismaken met onze culinaire schatkamer. Het thema “Proeven en smaken” staat centraal, maar je kan ook producten verkopen. Op deze dag vieren we tevens het 20-jarig jubileum van LEADER Pajottenland met diverse optredens en de Sneukeltocht. In de voormiddag kunnen deelnemers wandelen en fietsen door de Gemeente Roosdaal, waar ze onderweg kunnen genieten van lekkere streekproducten en animatie, alles ten voordele van Kom op Tegen Kanker. De deelnemers keren om 12u terug naar het domein van Proefcentrum Pamel, waar ze onze Markt van de Smaak zullen ontdekken en optredens van lokale en nationale artiesten kunnen bijwonen. De markt is toegankelijk voor iedereen. Dus ook mensen die niet deelnemen aan de Sneukeltocht zijn uiteraard van harte welkom.

We werken opnieuw met een straffe stempelkaart! Vanaf 4 aankopen kunnen bezoekers in ruil voor een volle stempelkaart 1 keer draaien aan ons Rad van Fortuin! Zo proberen we de verkoop te stimuleren. Altijd prijs zolang de voorraad strekt (waarbij ze ook een herbruikbare draagzak zullen ontvangen). Als prijzen voorzien we de aankoop producten t.w.v. €50 (incl. btw) bij alle standhouders.

Er is geen subsidie voorzien voor deelnemers, gezien de afname van producten voor het Rad van Fortuin én het projectvoorstel dat Strafe Streek heeft ingediend bij LEADER Pajottenland om streekpakketten aan te bieden op basis van de producten van standhouders om extra verkoop te genereren. Meer informatie hierover volgt na goedkeuring (hopelijk). Het is echter niet mogelijk om meerdere subsidies te ontvangen voor hetzelfde event.

Samen gaan we de Markt van de Smaak zoveel mogelijk bekend maken. Hiervoor zullen we verschillende communicatiedragers ontwikkelen zoals een campagnebeeld, affiches, flyers, promo op sociale media met elke dag een standhouder in de kijker alsook betalende advertenties, de website www.marktvandesmaak.be, … .

Alle praktische info op ‘n rijtje:

 • Datum: zondag 26 mei 2024
 • Locatie: Domein Proefcentrum Pamel (Molenstraat 26, 1760 Roosdaal)
 • Timing: Vanaf 10u: opbouw van uw stand. Om 12u: stand klaar + auto’s weg en start de Markt van de Smaak. Om 19u: einde van de markt + afbraak van uw stand.
 • Er zijn 30 Straffe Streek-standen beschikbaar (= 1 tent (3m x 3m), tafel en stoelen). We hanteren het oude molenaarsprincipe voor deze standen: wie het eerst komt, het eerst maalt. Snel inschrijven is dus de boodschap!
 • Je kan ook zelf een tent of foodtruck meebrengen.
 • Inkleding en licht dient u zelf te voorzien.
 • Er zal ook een centrale foodcourt zijn met tafels en stoelen.
 • Je mag 1 of meerdere cocktailtafel(s) en tafeldoek(en) meebrengen om voor je stand te plaatsen.
 • Water en elektriciteit worden voorzien op centrale punten. U brengt zelf de nodige verlengkabels en emmers/bidons mee.
 • Wegwerpmateriaal uit plastic of (bio-afbreekbaar) karton zoals bekertjes, bestek, … zijn bij wet verboden. U dient gebruik te maken van herbruikbaar/afwasbaar materiaal zoals glazen, tassen, bestek, borden, … . Er wordt een mobiele afwasmachine ter beschikking gesteld om uw materiaal hygiënisch en snel af te wassen.
 • Standgeld bedraagt €100 excl. btw. Een factuur hiervoor wordt per mail verzonden. Bij annulatie wordt het standgeld niet terugbetaald.

Laat deze unieke kans om onze straffe hoeve- en streekproducten te promoten niet liggen en schrijf je snel in als standhouder! Hiervoor moet je het inschrijvingsformulier hieronder volledig invullen vóór woensdag 13 maart 2024.

Je ontvangt nà 13 maart een bevestiging van uw deelname, later gevolgd door een draaiboek met alle praktische informatie en een overzicht van alle standhouders.

Wij kijken ernaar uit om er SAMEN een schitterend event van te maken!

Als er nog vragen zijn, geef gerust een seintje via straffestreek@vlaamsbrabant.be.

Met straffe groet,
Het Straffe Streek-team

Inschrijvingsformulier Markt van de Smaak Roosdaal: