Beste streekproducent,

Onze editie van Markt van de Smaak te Roosdaal op 26 mei is nog niet gepasseerd, maar achter de schermen werken we stilaan al naar de daaropvolgende editie. Deze zal plaatsvinden in Overijse op zaterdag 24 augustus 2024 (van 10 tot 17u), tijdens de Druivenfeesten! Wij willen je graag uitnodigen om deel te nemen als standhouder!

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Overijse en Streekproducten Vlaams-Brabant vzw.

We willen de bezoekers laten kennismaken met onze culinaire schatkamer. Het thema “Proeven en smaken” staat centraal, maar je kan uiteraard ook producten verkopen.

De Gemeente Overijse voorziet heel wat optredens en animatie tijdens deze Druivenfeesten. De markt is toegankelijk voor iedereen.

We zullen opnieuw werken met een straffe stickerkaart! Vanaf 4 aankopen kunnen bezoekers in ruil voor een volle stickerkaart 1 keer draaien aan ons Rad van Fortuin! Zo proberen we de verkoop te stimuleren. Altijd prijs zolang de voorraad strekt (waarbij ze ook een herbruikbare draagzak zullen ontvangen). Als prijzen voorzien we de aankoop producten t.w.v. €50 (incl. btw) bij alle standhouders. Er is geen subsidie voorzien voor deelnemers, gezien de afname van producten voor het Rad van Fortuin.

Samen gaan we de Markt van de Smaak zoveel mogelijk bekend maken. Hiervoor zullen we verschillende communicatiedragers ontwikkelen zoals een campagnebeeld, affiches, flyers, promo op sociale media met elke dag een standhouder in de kijker alsook betalende advertenties, de website www.marktvandesmaak.be, … .

Alle praktische info op ‘n rijtje:

 • Datum: zaterdag 24 augustus 2024
 • Locatie: Stationsplein te Overijse
 • Timing: vanaf 8u: opbouw van uw stand. Om 10u: stand klaar + auto’s weg en start Markt van de Smaak. Om 17u: einde van de markt + afbraak van uw stand.
 • Er zijn 30 Straffe Streek-standen beschikbaar (= 1 tent (3m x 3m), tafel en stoelen). We hanteren het oude molenaarsprincipe voor deze standen: wie het eerst komt, het eerst maalt. Snel inschrijven is dus de boodschap!
 • Je kan ook zelf een tent of foodtruck meebrengen.
 • Inkleding dient u zelf te voorzien.
 • Er zal ook een foodcourt zijn met banken, stoelen en strandzetels.
 • Je mag 1 of meerdere cocktailtafel(s) en tafeldoek(en) meebrengen om voor je stand te plaatsen.
 • Water en elektriciteit worden voorzien op centrale punten. U brengt zelf de nodige verlengkabels en emmers/bidons mee.
 • Wegwerpmateriaal uit plastic of (bio-afbreekbaar) karton zoals bekertjes, bestek, … zijn bij wet verboden. U dient gebruik te maken van herbruikbaar/afwasbaar materiaal zoals glazen, tassen, bestek, borden, … . Er wordt een mobiele afwasmachine ter beschikking gesteld om uw materiaal hygiënisch en snel af te wassen.
 • Standgeld bedraagt €100 excl. btw. Een factuur hiervoor wordt per mail verzonden. Bij annulatie wordt het standgeld niet terugbetaald.

Laat deze unieke kans om onze straffe hoeve- en streekproducten te promoten niet liggen en schrijf je snel in als standhouder! Hiervoor moet je het inschrijvingsformulier hieronder volledig invullen vóór vrijdag 14 juni 2024!

Je ontvangt nà 14 juni een definitieve bevestiging van uw deelname, later gevolgd door een draaiboek met alle praktische informatie en een overzicht van alle standhouders.

Wij kijken ernaar uit om er SAMEN een schitterend event van te maken!

Als er nog vragen zijn, geef gerust een seintje via straffestreek@vlaamsbrabant.be.

Met straffe groet,
Het Straffe Streek-team

Inschrijvingsformulier Markt van de Smaak Overijse: