Straffe Streekproducten

Sinds 2009 is gemeente Keerbergen de trotse bezitter van het label Straffe Streek Gemeente. De gemeente Keerbergen draagt de Vlaams-Brabantse streekproducenten dan ook een warm hart toe en gaat zelfs een stapje verder. Zo worden er streekpakketten aangekocht en geschonken bij tal van gelegenheden. Keerbergen is bovendien bijzonder trots op de Keerbergse Straffe Streekproducenten. Hun producten kan je aankopen in GC Den Bussel.

Groene gemeente met aspergetraditie

Keerbergen is uitgegroeid tot een gemeente met prachtige villa’s, maar het blijft ook een groene long, met heide, vennen en mooie natuurgebieden. Wandelaars en fietsers halen er zeker hun hart op en kunnen de Heimolen of de oude Hansbrug bewonderen, het koninklijke heemmuseum De Botermolen bezoeken (geopend op zondag van Paaszondag tot eind september), de uitgestippelde wandelingen doen of fietsen of wandelen via het fiets- of wandelknooppuntennetwerk.

Keerbergen ligt midden in de aspergestreek. Je kan hier bij de plaatselijke telers witte asperges vinden. Kom ze proeven tijdens de aspergeoogst – van half april tot 24 juni – in een van de vele horecazaken. Onder de naam ‘Aspergedag’ viert men hier op de eerste zaterdag van juni de opening van het toeristisch seizoen. Op deze dag valt er heel wat te beleven in Keerbergen:

  • Een Straffe Streekproductenmarkt
  • Leuke kinderanimatie
  • Fietsroute
  • Gegidste wandeltocht
  • Opendeur bij handelaars
  • Lekkere aspergegerechten op de kaart bij de horeca tijdens het volledige aspergeseizoen (van half april tot 24 juni, ook wel gekend onder de noemer Aspergefestival)