Op 29 en 30 juni 2024 transformeert het kasteelpark Kwabeek te Vertrijk-Boutersem voor de vierde keer weer in een heus middeleeuws tafereel… Ter Quabeke. Meer dan 150 re-enctors laten bezoekers met passie kennis maken met het leven tijdens de middeleeuwen. Dit jaar gaat de bezoeker terug naar de oorsprong van de kermis en de jaarmarkt.

Jonkvrouwen en ridders, diverse ambachten (handgemaakte juwelen, leerbewerking, galsparels blazen, middeleeuwse kledij enz.), tientallen middeleeuwse tenten en zo veel meer komen aan bod tijdens de vierde editie van het middeleeuwse kampement Ter Quabeke. Jong en oud kunnen zich onderdompelen in de gebruiken en gewoontes uit die periode. De middeleeuwse keuken, de kunst van de kaligrafie, ridders in harnassen, je even prinses voelen … er valt zoveel te vertellen en uit te beelden. Men voorziet een kinderzoektocht en dit jaar wordt je misschien zelfs een expert in het kruisboogschieten!

De re-enactors van Brabant Boven, streekcafé Ter Quabeecke, provincie Vlaams Brabant en de gemeente Boutersem organiseren samen dit evenement. Op zaterdag brengt met de oorsprong van de kermis onder de aandacht en zondag wordt een heuse jaarmarkt georganiseerd met handelaars, streekproducten en ambachten. Doorheen heel het weekend zullen de deelnemende groepen het tegen elkaar opnemen in oude kermisspelen om in de gratie van de jonkvrouw te komen en haar sluier te mogen ontvangen. Nadien kunnen de bezoekers zelf ook de spelen uitproberen.

De dorstigen en hongerigen kunnen terecht in de taverne. Op zaterdag kan men zich inschrijven voor een BBQ en op zondag voor een ontbijt en dat telkens in middeleeuws kader. Om in te schrijven: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScyF7…/viewform

De toegang tot het kampement is gratis.