De Ambassadeurs van het Pajottenland organiseren ter gelegenheid van de Week van de Korte Keten een ‘Lekkernijentocht’, en dat op zaterdag 20 en 27 mei van 10 tot 16 uur. Beleef het Pajottenland en proef heel wat Pajotse streekproducten.

Op 14 stopplaatsen kan je heel wat lekkers proeven en ook aankopen. De tocht kan je met de fiets, scooter of auto maken. Voor de fietsers of scootergebruikers zijn er twee fietslussen. De eerste lus loopt langs Herne, Vollezele, Gooik en Pepingen. De tweede brengt je in Halle, Lot, Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Laureins-Berchem.

Beide fietsroutes zijn 30 tot 35 km lang en vertrekken aan Hotel-Restaurant Alsput in Halle en aan Café Terlindenhof in Herfelingen. De autotocht van 75 km vertrekt aan het Terlindenhof in Herfelingen. Er is een mooie prijzenpot voor de deelnemers, met lekkere Pajotse streekprodukten en geschenkbonnen van de Ambassadeurs.

De routes kunnen aangekocht worden door vooraf te bestellen via info@pajottenlandambassadeurs.be voor 5 euro voor een deelnameformulier en de route. Je kan je deelnameformulier ook afhalen bij Streekshop K&C in Vollezele of bij de start op de vertrekpunten. Die gedrukte formulieren betaal je 7 euro.

Er werd dit jaar ook ingezet op een autotocht. De Ambassadeurts willen iedereen de kans bieden om mee te doen. Mensen die niet kunnen fietsen of niet met een scooter kunnen rijden, kunnen zo eveneens genieten van een fijne tocht. “We hopen zo dat we iedereen kunnen stimuleren om onze Ambassadeurs te komen ontdekken”, vertelt Kristien Snoeck van Streekshop K&C in Vollezele.

Lukt het echt niet deze twee dagen deel te nemen? Dan is er nog tot 15 oktober de Pajotse speurtocht.

Bron: Persinfo.org