Met bakker Marc Van Eeckhout van Het Traagste Brood

Op het museumplein van ‘t Grom staat een authentiek bakhuis. De bewoners van de Midzeelhoeves bakten er het jaar rond hun broden. Met de hand gekneed en met hout warm gestookt tot bijna 300°C. ​’t Grom bundelt de krachten met erkend ambachtsman Marc Van Eeckhout. Marc houdt ervan om te werken met oude graansoorten en erfgoed rassen net als ’t Grom. Smaak staat voorop.

En dit mag u verwachten…

Je wordt verwelkomd met koffie, thee en koekjes. 

De bakker & stoker vertellen je over de verschillende onderdelen en werktuigen in het bakhuis. Ook de stooktechniek komt aan bod.

Houdt u van desembrood, breng dan zeker uw eigen desem mee. We starten met een stukje theorie over de grondstoffen. Brood maken is chemie, fysica, biologie en rekenen. We spelen met tijden en temperaturen en maken van eenvoudige ingrediënten een goed ontwikkeld deeg. 

Pas dan bakken we er een lekker desembrood van. Met de handen in het deeg, oefenen we onze motoriek. Ervaar hoe het deeg zich ontwikkelt onder uw handen. Smaak met de handen gemaakt.

De Meesterklas Desem eindigt aan tafel, we snijden het versgebakken brood en praten na bij een heerlijke broodmaaltijd. U gaat naar huis met uw zelf gebakken brood én de goesting om thuis af en toe eens brood te bakken.

Reserveer uw plekje aan de kneedtafel: https://www.tgrom.be/agenda

Uur:
8:30-13:30
Locatie:
't Grom, Midzelen 25, 2860 Sint-Katelijne-Waver
Organisator:
Groentemuseum 't Grom
Website: