Na onze succesvolle edities in Leuven, Lennik, Vilvoorde en Tienen, verhuizen we onze Markt van de Smaak in mei graag naar Roosdaal. We verwelkomen u graag op zondag 26 mei van 12 tot 19u op het domein van Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch. Het domein wordt dan omgetoverd tot een exclusieve markt van geuren, kleuren en smaken met een sterk lokaal karakter. Snuister langs verschillende standen, proef van lokale lekkernijen en dompel je onder in onze Straffe Streek. Heel wat straffe streek-en hoeveproducenten vertellen je meer over hun ambacht en passie voor hun product. De markt is toegankelijk voor iedereen. Deze organisatie is een samenwerking tussen Gemeente Roosdaal, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, provincie Vlaams-Brabant en LEADER Pajottenland.

Nieuw voor deze editie is de straffe samenwerking met een lokale school voor buitengewoon onderwijs, BUSO Sint-Franciscusschool te Roosdaal, waarbij we een geweldig initiatief opzetten: onze fantastische ontdekkingsboxen! We zijn ervan overtuigd dat inclusie de sleutel is tot een betere wereld, en we zien enorm potentieel in de korte keten als een domein waar veel leerlingen kunnen bloeien. Niet alleen tijdens hun opleiding, maar ook als springplank naar toekomstige werkprojecten. Wat vind je in deze opwindende boxen? Alleen maar de meest verbazingwekkende producten van onze standhouders op de Markt van de Smaak! Dus duik gerust in de verschillende boxen en kies er een die bij jou past. Maar dat is nog niet alles! Door een box te kopen, steun je niet alleen de korte keten, maar gaat er ook nog eens €5 rechtstreeks naar de school! En het wordt nog beter: de leerlingen zorgen voor prachtig ingepakte boxen. Bovendien kun je kiezen of je de box thuis wilt laten bezorgen tegen een kleine meerprijs, of dat je hem gratis ophaalt op de Markt van de Smaak of bij de school zelf. Dus waar wacht je nog op? Ontdek, steun en geniet van onze ontdekkingsboxen! Bestel je box wel vóór 6/5/2024. Op basis van alle bestellingen, zorgen we dat de producten bij de leerlingen terecht komen, zodat ze voldoende tijd hebben alle boxen netjes samen te stellen.

Ben je klaar voor een onvergetelijke smaakbeleving én een vleugje spanning? Dan is ons “Straf Rad van Fortuin” op de Markt van de Smaak ook echt iets voor jou! Duik in een wereld vol heerlijke streek- en hoeveproducten, verrukkelijke hapjes en tapjes, en laat het rad draaien voor een straffe prijs! Wat moet je doen? Allereerst genieten van de streek- en hoeveproducten! Verken de schat aan Vlaams-Brabantse streek- en hoeveproducten die met liefde zijn gemaakt door gepassioneerde standhouders. Van kazen tot streekbieren, van puur hoevevlees tot pikante sausjes. De Markt van de Smaak heeft voor elk wat wils. Bij elke aankoop (hapjes, tapjes en/of producten) ontvang je 1 sticker op je stickerkaart. Deze kaart kan je bekomen bij de standhouders of aan de Straffe Streek-stand. Heb je een volle stickerkaart? Top, registreer je dan via de QRcode op de stempelkaart en dan mag je een straffe zwier voor je plezier aan het rad geven. Je hebt altijd prijs, zolang de voorraad strekt. Zorg er dus voor dat je er op tijd bij bent, want op is op! En we beloven het: de prijzen zijn de moeite waard! Daarnaast ontvang je meteen ook onze Straffe Streek herbruikbare zak, zo kan niets je nog tegenhouden om de streek en al haar lekkere producten verder te ontdekken!

Ontdek alles over de standhouders, onze straffe boxen, de praktische info en het straf Rad van Fortuin op www.marktvandesmaak.be!

Uur:
12-19u
Locatie:
Molenstraat 26, 1760 Roosdaal
Organisator:
Straffe Streek