Mis de ‘Kringlooptuindag, de straffe editie 2024’ op zondag 26 mei niet.  De Kringlooptuindag met plantenbeurs is doorheen de jaren uitgegroeid tot een belevingshappening rond duurzaam, ecologisch leven in de ruimste zin van het woord.

Onderwerpen zoals moestuinieren, planten, zorg voor bijen, composteren, lokale, streekeigen en fairtrade producten, initiatieven rond samentuinieren, zelfoogstboerderij, thuisverkoop, recycleren, ambachten, … zijn allemaal vertegenwoordigd op de Kringlooptuindag met plantenbeurs.

De aanwezige standhouders voorzien voor ieder wat wils. Exposanten met groene vingers delen hun enthousiasme voor het kweken en verzorgen van kamer- en tuinplanten en moestuinieren. Geniet van een fairtrade drankje of proef een lekkere hamburger bij onze Kortenbergse korteketenproducent. Ook enkele andere hoeve of Straffe Streek-producenten bieden lokale en heerlijke producten aan. De kinderen kunnen zaadbommen maken of een plantenpotje verven. Onze bibliotheek voorziet een ruilstandje voor plantenstekjes. Breng een potje met stekje mee en ruil het voor een andere plant in de ruilkast!

Voor uitleg over composteren en een gesloten kringloop in de tuin kan je terecht bij onze kringlooptuinkrachten. Wil je graag weten hoe gezond je tuinbodem is? Een bodemstaal geeft belangrijke informatie over de zuurtegraad van je bodem. Neem in je tuin op verschillende plaatsen enkele scheppen grond op 20 cm diepte. De verzamelde deelstalen meng je goed door elkaar in een emmer. Neem hieruit ongeveer 1 kg grond en breng dit mee als bodemstaal naar de Kringlooptuindag van 26 mei. Onze kringlooptuinkrachten doen een bodemanalyse en geven advies om je bodem terug in topvorm te krijgen. Inschrijven is verplicht via: https://www.kortenberg.be/bodemanalyse-kringlooptuindag-26-mei-2024-aanmeldformulier (opgelet de plaatsen zijn beperkt).

En er is nog meer. Je ontdekt enkele ambachten zoals kantklossen, manden vlechten, kaarsen maken, … Kortom, voor elk wat wils. Breng dus zeker een bezoekje aan dit gezellige evenement, dat georganiseerd wordt met de steun van ‘Straffe Streek’! 

Praktisch:
 Zondag 26 mei van 10 tot 17 u.
– Park van de Oude Abdij (Abdijdreef 22, Kortenberg)
 – Voldoende fietsenstallingen worden voorzien. Parkeren kan op de parking aan GC Colomba 

Uur:
10-17u
Locatie:
Park van de Oude Abdij (Abdijdreef 22, Kortenberg)
Organisator:
Gemeente Kortenberg