In de sfeervolle omhelzing van een pittoresk middeleeuws decor, verwelkomt de Kerstmarkt van Zoutleeuw dit jaar bezoekers voor een betoverende en unieke ervaring. Het charmante stadje Zoutleeuw, gehuld in de warmte van de feestdagen, nodigt iedereen uit om de magie van Kerstmis te beleven op een manier die alleen hier mogelijk is. Met maar liefst 40 standhouders, biedt de kerstmarkt een scala aan ambachtelijke producten, culinaire hoogstandjes en prachtige geschenken die perfect passen bij het seizoen. Of je nu op zoek bent naar handgemaakte kerstdecoraties, lokale lekkernijen of originele cadeau-ideeën, de Kerstmarkt van Zoutleeuw heeft voor elk wat wils.

Omwille van het uitgebreide lokale aanbod wordt deze editie erkend als “Straffe Streek Evenement” en ontvangt dit evenement financiële ondersteuning van Straffe Streek.

Een bijzonder kenmerk van deze kerstmarkt is de toegankelijkheid voor mindervaliden, waardoor iedereen kan genieten van de festiviteiten en de gezelligheid van het seizoen. De stad is vastbesloten om een inclusieve en gastvrije omgeving te creëren waar iedereen zich thuis kan voelen.

Het hoogtepunt van het weekend begint op vrijdag 8 december met de feestelijke intrede van de Kerstman, die jong en oud zal begroeten met zijn vrolijke aanwezigheid en wellicht wat verrassingen in petto heeft.

Op zaterdag 9 december kunnen bezoekers genieten van een doorlopende dansvoorstelling verzorgd door D-motion. Laat je betoveren door de elegantie en de feestelijke sfeer terwijl de dansers het publiek meenemen in een magische danservaring.

Op zondag 10 december, tijdens de kerstcorrida, wordt de sfeer verder verlevendigd met een optreden van de Jameson Brothers. Laat je meeslepen door de opzwepende klanken van deze getalenteerde artiesten terwijl je deelnemers aanmoedigt tijdens hun kerstloop.

De Kerstmarkt van Zoutleeuw belooft niet alleen een smaak- en winkelervaring, maar ook een betoverende reis door de magie van Kerstmis, doordrenkt met de charme van het historische Zoutleeuw.

Mis deze unieke gelegenheid niet om de feestdagen te vieren in een omgeving die je hart verwarmt en herinneringen creëert die een leven lang meegaan.

Locatie:
Grote Markt , 3440 Zoutleeuw
Organisator:
Stad Zoutleeuw