Koen Christiaens richt Brouwerij Sako op als hobby in 2018. Sinds 2016 experimenteert hij met bieren, nadat hij eigenlijk eerst een opleiding als stoker heeft genoten. De voorliefde voor ‘Imperial White’ zorgt voor de geboorte van de eerste Bogaerden in 2018. Al snel hebben de bieren Bogaerden en Monnik Bosbier (een rijke lokale traditie die Koen herneemt) veel succes in de ruime regio. Koen heeft ondertussen ook de liefde voor Lambiek en Geuze ontdekt. Samen met Willem zet hij vandaag zijn schouders onder Adelaar, bieren op spontane gisting in de geest van de gekende traditie in het Pajottenland en Zennevallei.

Willem Van Herreweghen was eigenlijk ‘en stoemelings’ langs de vroegere brouwerij in Bogaerden gefietst en was nieuwsgierig. Koen en Willem werden vrienden. Vandaag is Willem als vennoot mee de rots in de branding bij doorstart van Brouwerij Sako. Willem is als brouwer en biochemicus een monument in de bierwereld. Hij heeft voor talloze brouwerijen in België gewerkt en heeft brouwerijen opgestart in Duitsland en Polen. Als consultant werkt hij voor brouwerijen in de Verenigde Staten, China en sinds 2022 ook in Oostenrijk. Vandaag is hij ook in België nog consultant voor Brouwerij Silly, alwaar onze tripels gebrouwen worden. Tot op vandaag heeft hij ook een nauwe band met meerdere universiteiten voor gastlezingen en onderzoeken. Ervaring te koop.

Sinds eind 2023 brouwt Sako in Gooik, ik de Koekoekstraat, daar is de Adelaar geland.