Snij de ui fijn en plet een teentje look.

Verhit wat boter en bak de oesterzwammen in ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin. Voeg er de ui, het teentje geplette look en de gehakte peterselie aan toe. 

Verhit vervolgens een andere pan, voeg er wat boter aan toe rooster de 4 sneden brood. 

Dresseer het geroosterde brood op een bordje en leg er de gebakken oesterzwammen op. Besprenkel met een weinig citroensap en voeg er wat peper en zout aan toe. Werk af met waterkers. 

Ingredienten :

  • 500gr oesterzwammen
  • 1 ui
  • 4 dikke sneden brood zonder korst
  • 100gr boter
  • 2 botjes waterkers
  • 1 teentje look
  • 50gr gehakte peterselie
  • Peper
  • Zout
  • Citroensap

Enkele andere straffe recepten

Eendenboutjes met Vilvoordse jenever

Recept – Felix Alen (Hof ter Rhode / Xaverius vzw) Weetjes Door jenever te gebruiken in dit soort gerechten kan een groot gedeelte van het zout achterwege gelaten worden. Door allerlaatst af te smaken met de jeneve...
Aan de slag