• Snij het vlees in zeer fijne blokjes (hakken), meng dit naar eigen smaak met wat mosterd, worchestersaus, tabasco en wat koolzaadolie. Kruidt af met peper, zout en sjalot. Plaats in de koelkast.
  • Schil een aardappel en maak met de mandoline of dunschiller zeer dunne schijfjes, bak ze in de friteuse mooi krokant op 150°C. Overstrooi met wat zout.
  • Maak een klassieke mayonnaise met limoen of citroen, en neem voor de olie, koolzaadolie.
  • Dresseer in quenelle vorm en steek er de chips op.

Ingredienten :

  • 120 gram steak Junior Beef
  • sjalotje
  • worchestersaus
  • streekmosterd
  • tabasco
  • kappertjes
  • koolzaadolie uit de streek
  • aardappel uit de streek
  • peper en zout

 

Biersuggestie:

  • Teusser (Gemeente Bertem)

Enkele andere straffe recepten

Maak dit recept op basis van deze streekproducten!