1. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in fijne plakjes. Stoof ze aan in een pan met boter. Voeg er rijkelijk verse tijm aan toe en kruid met peper en zout.
  2. Was de aardappelen en snijd ze met de schil flinterdun met een mandoline.
  3. Boter de bakvorm in en schik de aardappelen dakpansgewijs over de hele bodem, ook de rechtopstaande zijkanten zodat heel de bakvorm bekleed is.
  4. Snijd nu het vlees in julienne blokjes en voeg ze toe aan de uien. Leg dan de gebakken uien en het vlees in de bakvorm op de aardappelen. Duw het bovenaan goed plat en maak weer met aardappelen dakpansgewijs een deksel op de uien, zodat die helemaal bedekt zijn. Kruid de aardappelen bovenaan met peper en zout en verse tijm.
  5. Laat de taart nog 25 min op 180 graden bakken in de oven. Er dient nu nog enkel geserveerd te worden!

Dranktip: Speciale 1900 van Brouwerij Haacht

Recept van Jeroen De Pauw

Ingredienten :

  • 5 aardappelen uit de streek
  • 1 kg uien
  • 6 sneetjes gerookte hesp van de lokale ambachtelijke beenhouwer
  • Verse tijm
  • Hoeveboter
  • peper en zout

Enkele andere straffe recepten

Bloemkoolpuree met garnalen en ei

4 personen 30 minuten
Kook de aardappelen samen met de bloemkool. Giet ze af zodra ze gaar zijn en meng er dan een scheutje room door met een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zorg ervoor dat het een smeuïge massa is. Kook...
Aan de slag