Doe de bloem op je werkblad en maak er een kuiltje in. Doe daarin de olie en de eieren. Kneed tot je een mooi deeg hebt en laat 30 minuten rusten onder een vochtige handdoek. Draai er daarna spaghetti van met een pastamachientje.

Doe in een pan de boter samen met de zestes, de gesnipperde look, het citroensap, de kappertjes en de kruiden. Kruid stevig af met peper en zout.

Kook de pasta gaar in gezouten water en voeg daarna bij de botersaus. Roer alles eens goed om en warm op in de pan. Dresseer de pasta op een bord en leg er enkel stukken gerookte zalm op.

Dranktip: een glas streekwijn (Pinot Noir)

Recept van Jeroen De Pauw

Ingredienten :

  • Voor de pasta:
    300 gr streekbloem
    3 hoeve-eitjes
    3 el koolzaadolie uit de streek
  • Voor de saus:
    125 gr hoeveboter
    sap van 1/2 citroen
    zestes van de ½ citroen
    20 gr appelkappertjes
    1 teentje look
    Gehakte kervel
    Gehakte oregano
  • 4 sneetjes gerookte zalm uit de streek
  • Peper en zout

Enkele andere straffe recepten