• Snij de perzikken doormidden en verwijder de pit.
  • Maak gelijke bolletjes van de marsepein en vul de holte waar de pit heeft gestoken op met marsepein (in beide helften).
  • Wikkel deze in zilverpapier en plaats in de oven voor ongeveer 15 minuten op 150°C. In de zomer kan je dit natuurlijk op een niet te warme barbecue bereiden.
  • Serveer met een bolletje schapenmelkijs en werk af met wat vlierbessensap.


Ingredienten :

  • 2 perzikken
  • 80 gram marsepein
  • schapenmelkijs
  • vlierbessensap
  • zilverpapier

 

Biersuggestie:

  • Pêche Lambic Timmermans (Brouwerij Timmermans)

Enkele andere straffe recepten

Appelstrudel met marsepein en kaneelroom

4 personen 1u30
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in fijne maantjes. Doe ze in een kom en voeg er de suiker en de rozijnen aan toe. Leg nu het bladerdeeg open op een bakpapier. Rol op een ander stuk bakpapier de marsep...
Aan de slag

Maak dit recept op basis van deze streekproducten!