De hoevekip mooi aankleuren in hoeveboter. Ongeveer 45 minuten oven van 180°C geven en 20 minuten laten rusten. Saus: Kipbouillon met Riesling laten inkoken, room toevoegen en inkoken. Op het laatste moment opschuimen met staafmixer. Alle groenten krokant afkoken en opwerken in de gesmolten boter. Siroop: De Pinot Noir-wijn uit de streek inkoken met sjalot en een beetje suiker. Afwerken met ingekookte kalfsbouillon en balsamico. Dresseren zoals op de foto.

Recept – Restaurant Arenberg te Heverlee

Ingredienten :

  • 1 hoevekip van 1,5 kg
  • 1 bot asperges uit de streek
  • 200 gr sluimererwten
  • 1 bot jonge wortelen
  • 250 ml room
  • 1 glas Riesling uit de streek
  • 1 glas Pinot Noir uit de streek
  • 2 stuks sjalot
  • 1 dl kalfsbouillon bruin
  • 2 dl kipbouillon
  • scheut balsamico azijn

Enkele andere straffe recepten