De appels in brunoise (blokjes) snijden. Aanstoven in boter, bestrooien met de bruine suiker en karameliseren. In vormpjes verdelen. Sorbet : suiker en water opkoken, de verse kaas toevoegen, afkoelen en tot sorbet draaien. Crumble : alle ingrediënten mengen, laten drogen en afbakken in een oven van 180°C gedurende ongeveer 10 minuten. Gelei : Karnemelk met de agar agar of gelatine opwarmen, in vormpjes storten en laten afkoelen. Dresseren zoals op de foto.

Recept – Restaurant Arenberg te Heverlee

Ingredienten :

  • 4 jonagold appels uit de streek
  • 100 gr bruine suiker
  • 1 klont goede hoeveboter
  • 250 ml gesuikerde karnemelk
  • Sorbet: 250 ml verse kaas uit de streek, 250 ml suikersiroop (helft water en helft suiker)
  • Crumble: 100 gr bloem – 100 gr suiker – 100 gr hoeveboter – 75 gr gemalen okkernoten
  • Gelei: 250 ml karnemelk – 2 gr agar agar of 10 gr gelatine

Enkele andere straffe recepten